Βιογραφικό

Ο Δαυίδ Γ. Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και το 2007 εισήχθη μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αποφοίτησε το 2013 με βαθμό λεία καλώς. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό ως ιατρός στρατιωτικής βάσης και ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην Ογκολογία στα νοσοκομεία Τζάνειο και ΕΑΝΠ Μεταξά.

Το 2016 έλαβε τον τίτλο των μεταπτυχιακών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο Νεοπλασματική νόσος στον άνθρωπο. Ακολούθως το 2020 ολοκλήρωσε και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τη διδακτορική διατριβή που αφορούσε αρχέγονα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου.

Το 2021 αναγνωρίστηκε μέσω επίσημων εξετάσεων αξιολόγησης σαν αριστεύσας της Ευρωπαϊκής Ογκολογικής Εταιρείας, το 2023 αναγνωρίσθηκε επίσης ως επιτυχών των εξετάσεων της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας,  ενώ είναι μέλος της Ελληνικής, της Ευρωπϊκής, αλλά και της Αμερικανικής Ογκολογικής Εταιρείας.

Παρακολουθεί συνεχώς ελληνικά και διεθνή σεμινάρια, συχνά είναι ομιλητής σε συνέδρια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Διαθέτει πλήθος δημοσιεύσεων (researchgate) σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε κλινικές μελέτες των οποίων τα ευρήματα παρουσιάζονται σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια.

Μηνιαία δημοσιεύει άρθρα σε ιστοσελίδες και έντυπο τύπο για θέματα που αφορούν τη νεοπλασματική νόσο, ενώ παράλληλα έχει παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές ιατρικής  ενημέρωσης.

Από το 2022 είναι επιμελητής Α, στη Β Ογκολογική κλινική στο Metropolitan General Hospital, συνεργάζεται με το τμήμα χημειοθεραπείων της βιοκλινικής Αθηνών, ενώ δραστηριοποιείται στον Πειραιά  όπου διαθέτει τμήμα χορήγησης θεραπειών σε συνεργασία με το Πειραϊκό θεραπευτήριο. Ταυτόχρονα διαθέτει Ογκολογικό ιατρείο νομό Αργολίδας όπου οι ασθενείς εκτιμώνται αρχικά στο ιατρείο και κατ΄όπιν σε συνεργασία με τα τμήματα στην Αττική ακολοθούν τη κατάλληλη αγωγή.